ANTE KROLO PRIMIO ZLATNI GRB NK „BATRINA“

  • ante
  • krolo grb jpg

 

U prostorijama NK „Batrina“, na skromnoj svečanosti, koju je uveličao i načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit, danas je Anti Kroli uručen zlatni grb NK „Batrina“, najveće klupsko priznanje za cjeloživotni doprinos u razvoju sporta a posebno nogometa u Batrini.
Ante je 80-ih godina prošlog stoljeća bio standardni igrač kluba ,u vrlo uspješnoj generaciji koja se plasirala i igrala u Slavonskoj zoni – posavska skupina. Krajem 80-ih, u kriznim i kritičnim godinama za klub, Ante je obavljao funkciju tajnika kluba.
Početak devedesetih godina obilježio je Domovinski rat. Ante je bio jedan od prvih dragovoljaca i organizatora obrane novogradiškog kraja i obrane suvereniteta RH.
1993. godine izabran je za prvoga načelnika Općine Nova Kapela u slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj. Na toj funkciji ostaje dva mandata sve do 2001. godine. U svojim mandatima upravljao je godišnjim općinskim proračunom od svega 600.000,00 kuna, ali napravio je zaista puno.
Batrinčani će ga pamtiti po Memorijalnom turniru, kojemu je tih godina pokrovitelj bila Brodsko posavska županija.
Batrinskim lovcima, kao načelnik, darovao je zemljište za gater i lovačku kuću. U sklopu vodo istraživačkih radova, na stadionu u Batrini iskopan je arteški bunar (40 m) koji i danas omogućuje neograničeno zaljevanje  travnjaka, kojega bez toga ne bi bilo moguće sačuvati na ovoj razini.
Ante Krolo osnivač je i trener ženskog rukometnog kluba „Mladost 98“, koji je nastupao u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi. Pred kraj svoga mandata, Ante je ugovorio gradnju te osigurao sredstva od strane Ministarstva sporta, za školsku sportsku dvoranu koju koristi osnovna škola ali i sportaši sa cijelog područja Općine Nova Kapela.
Ante je uvijek bio tu KAD JE BILO BITNO.
Hvala Ante za sve što si učinio za naš sport, za naš život, za našu slobodu.

Možda vas zanima...