BATRINČANI SLAVE NASLOV JESENSKIH PRVAKA 1. ŽNL BPŽ – ZAPAD (FOTO- VIDEO)

  • NASLOV
  • vrbova 1
    1290326524680766
  • vrbova naslovna
    1290326524680766
  • vrbova_Moment
    1290326524680766

 

Čestitke naše redakcije nogometnom klubu „OMLADINAC“ iz Vrbove na zasluženo osvojenoj tituli jesenskog prvaka 1. ŽNL BPŽ – zapad. Cijelu jesen bili su lider prvenstva i bez poraza, kolo prije kraja, osvojili titulu. Veliki je to događaj za Vrbovu i jedan od najvrjednijih sportskih uspjeha u bogatoj povijesti kluba.

Hrvatska se uvijek raduje uspjehu svojih nogometaša koji igraju u velikim i jakim europskim ligama. Radujemo se svakoj tituli našeg Modrića, koju osvoji s kraljevskim klubom, svakoj tituli Rakitića osvojenoj s Barcelonom, naš  veliki Davorac  Ola osvajao je titule s Bayernom…
Slijedeći ovu logiku, Batrinčani imaju razlog za slavlje titule OMLADINCA. U ekipi aktualnih jesenskih prvaka nastupa niz igrača iz Batrine  6 (šest), te dvojica iz Nove Kapele polaznici ŠN Batrina, a vodi ih trener Hrvoje Wdovjak (Batrina, Relkovićeva ulica). Evo i njihovih imena: Tomislav Jurković (Batrina, Kolodvorska, Stefan Mišić (Batrina, Cerje), Matej Čondić (Batrina, S. Radića), Ivan Jakovac (Batrina Braće Zrinskih), Hrvoje Jozić (Batrina, Ante Starčevića), Lovro Kajfeš (Batrina, Ante Starčevića), te Luka Balić (Nova Kapela, bivši igrač NK Batrina i polaznik ŠN) i Bruno Bošković (Nova Kapela, polaznik ŠN Batrina).
Dok se NK Batrina svim silama bori da „ispliva“ iz donjeg dijela ljestvice u kojem „pluta“ cijelo jesensko prvenstvo, NK Omladinac osvaja titulu.
Uz svo veselje i radost Batrinčana zbog osvojene titule, neminovno se nameće nekoliko pitanja:
1. Kako i zašto je toliko igrača iz Batrine  (svi završili čuvenu i na daleko poznatu i priznatu Renkinu Školu nogometa)?   Ako je odgovor „Zbog trenera“, nameće se novo pitanje:
2. Zbog čijeg trenera? Trenera NK Omladinac ili trenera NK Batrina?  Trener NK Batrina, iskusan, priznat i nadaleko poznat, može trenirati bilo koji klub i u višim ligama ali i nižim, ali samo pod određenim uvjetima (gotovo dva desetljeća je trener u Batrini). Isti trener ima vrhunski istančane menadžerske sposobnosti. Trener Omladinca neiskusan, mladi trener, koji se još formalno školuje u Osijeku, nema nekih menadžerskih sposobnosti niti sklonosti. Ako je ovdje odgovor zbog trenera, otvara se novo pitanje:
3. Da li je te igrače  trener Omladinca „odveo“ ili ih je trener Batrine  elegantno „potjerao“?
Na ovo pitanje će neki odgovoriti iz svog kuta, odnosno neiskreno, da bi opravdali svoje postupke. Ovi igrački nisu neinteligentni, dapače. Teško ih se može lako „odvoditi“ a dovoljno su svjesni i osjećaju kada su u nekoj sredini „višak“, a  još su svjesniji kada su negdje dobro došli i brzo se uklope, dapače, drže pobjedničku atmosferu i nosi ih pobjednički duh.
4. Da li je moguće da su otišli zbog uvjeta? Praktički nemoguće. Batrina je izvrsno organiziran klub sa iznad prosječnim materijalno-tehničkim uvjetima. Uprava izvrsno organizirana, ima onaj „misleći dio“  i radni dio uprave. Ovaj „misleći dio“ brine se o rezultatma na sportskom terenu a njih, nažalost, gotovo pa i nema ili su mizerni. Radni dio uprave iz dana u dan, uz pomoć Općine, poboljšava uvjete, što je jako dobro vidljivo i mjerljivo.
5. I posljednje pitanje ( za sada). Da li bi trener Batrine ili neki drugi,  s gore opisanom ekipom bio jesenski prvak????

P.S.  Možda je neke od nas uhvatio sindrom Trump (najbolji, največi, najjači, najpametniji…) pa ne želimo priznati poraz, možda dokažemo na nekim instancama da smo mi jesenski prvaci!

Fotografije i video: izvor Facebook

Možda vas zanima...