IN MEMORIAM DARKO BRTAN (1960. – 2020.) foto galerija)

  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

 

Sve Batrinčane i žitelje okolnih naselja, sve ljubitelje nogometa a posebno navijače, članove uprave, igrače i prijatelje nogometnog kluba Batrina, danas je šokirala vijest da je jutros u KBC Osijek, od posljedica bolesti COVID-19, preminuo naš Darko.
Teško mi je u ovom trenutku napisati nešto suvislo, nešto kratko a sve reći,  teško mi je naći prave riječi kojima bih dostojno opisao Darka i njegovo djelo u našoj Batrini, u našem klubu. Izuzetno mi je teško jer sam danas izgubio jednog od svojih najboljih prijatelja, čovjeka kojem sam neizmjerno vjerovao, s kojim su druženja i razgovori uvijek bili plodonosni.
Darko je uvijek bio tih, nenametljiv ali svaki svoj posao, zadatak koji je preuzeo, izvršavao je sa posebnim žarom i uspjehom.
29. lipnja ove godine Darko je navršio 60 godina života. Imao sam čast s predsjednikom kluba Stipom Božičevićem, čestitati mu rođendan i predati priznanje i prigodne poklone za njegovih 30 godina neprekidnog rada u klubu. Bio je ugodno iznenađen, sjetan, s dječačkim osmjehom i suzom u oku, sretan što klub misli na njega, što vidi njegov rad. Tko bi tada i pomislio da mu je to posljednji rođendan?
Darko je dugo uz klub i u klubu. Na oko nevažne stvari, zapisnici za sve domaće utakmice, pionira, juniora i seniora, bez kojih ne može početi utakmica, desetljećima su njegovo djelo. Godinama na funkciji blagajnika, blagajnika kakvog se samo poželjeti može, blagajnika „starog kova“, blagajnika kod kojega je uvijek, ali baš uvijek 1+1=2, blagajnika kojem su blagajnički dnevnici točni u lipu. Bio je blagajnik kakvog je danas gotovo nemoguće naći, jednom riječju nezamjenjiv.
2011. godine zajedno smo bili među osnivačima udruge „Sveti Antun“. Darko je i tu nekoliko godina proveo na funkciji blagajnika.
4.11. ove godine Emeriku Jakovcu-Bestu, predali smo Zlatni grb kluba za životno djelo. Darko je jedan od onih koji se zalagao za taj čin i logistički dao svoj veliki doprinos da se ta ideja ostvari. Nazočio je tom činu i bila je to njegova posljednja fotografija u voljenom klubu.
U ovim trenucima sigurno je najteže njegovoj obitelji, supruzi, sinovima unučici… Njima ovim putem izražavam iskrenu sućut u ime NK Batrina i u svoje osobno ime.
U našoj Batrini, u našem klubu ostala je velika praznina, neizmjerna tuga i bol. Darko je bio odista, veliki čovjek, iskren prijatelj a tako jednostavan i skroman.
Bila je velika čast i zadovoljstvo živjeti uz takvu osobu, surađivati i družiti se sa tako velikom ljudinom.
Hvala ti Darko za sve.
Neka ti je laka ova hrvatska zemlja koju si svim srcem volio.

Prijatelji i NK Batrina

Možda vas zanima...