VINKOVAČKE JESENI 11. DO 20. RUJNA – NAJAVA

vj

Press služba Vinkovačkih jeseni poslala nam je priopćenje sa današnje medijske konferencije koje prenosimo u cijelosti:

Pred nama su 50. Vinkovačke jeseni, a svi radovi su u završnoj fazi. Ovim riječima započeo je medijsku konferenciju predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije i gradonačelnik Vinkovaca, dr. Mladen Karlić.

„Kroz program Vinkovačkih jeseni želimo pokazati bogat život u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Svojim dolaskom u Vinkovce, Hrvati iz domovine i izvan nje pokazuju povijest, bogatstvo i sjaj svojih nošnji. U vrijeme Jeseni pokazuje se radost i zajedništvo, kojom se želi obilježiti vrijeme ubiranja plodova u ovoj ravnici, kada sa zadovoljstvom mogu prikazati što su radili tijekom cijele godine“- naglasio je Karlić i dodao:
„Tijekom Vinkovačkih jeseni želimo pokazati gospodarski značaj Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, bogatstvo tradicije i kulturno-umjetničkih društava.“

Ove godine u programu Vinkovačkih jeseni nalazi se izuzetno veliki broj priredbi, njih preko 50. Nastupit će oko 8500 izvođača, koji će pokazati svu tradiciju i bogatstvo naših predaka u bogatoj slavonskoj ravnici.

„Ono što nas posebno raduje ove godine i po čemu su Vinkovačke jeseni posebne je da smo Sajam gospodarstva i obrtništva premjestili na prvi vikend, jer su sajam i gospodarstvo neraskidivo vezani uz Jeseni. Vinkovačkih jeseni ne bi bilo u ovakvom obimu i kvaliteti da nije bilo gospodarstvenika grada i županije, koji su uvijek pomagali Vinkovačke jeseni. Tako i Vinkovačke jeseni daju svoj doprinos razvoju gospodarstva i zato nam je važno da je ovaj sajam u programu manifestacije“- rekao je Karlić.

Već tradicionalno, Vinkovačke jeseni započet će Folklornim večerima. Svečano otvaranje upriličit će se u petak, 9. rujna u 18:30 sati.

„U petak, ponedjeljak, utorak i srijedu  na županijskoj smotri nastupit će 51 kulturno umjetničko društvo, te još sedam gradskih društava, koje će se predstaviti u nedjelju, 11. rujna. Folklorne večeri, odnosno županijska smotra bit će, kao i svake godine, natjecateljskog karaktera. Stručna komisija posljednjeg će dana izabrati najbolje, koji će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na smotrama diljem Hrvatske i van nje“- rekao je tajnik ZAKUD-a, Stjepan Đurković.
„I ove godine autorica svečanog otvorenja je Ana Cvenić, a tema je Ispod golemoga neba. Na glavnoj pozornici nastupit će čak 440 sudionika. Posljednjeg dana manifestacije održat će se mimohod, kroz kojeg će ove godine prodefilirati više od 4000 sudionika.“

No osim već tradicionalnog dijela programa, po kojem su Vinkovačke jeseni i poznate, organizatori su ove godine napravili i veliki korak naprijed. Jubilarna manifestacija donijela je i niz novina o čemu je više rekla direktorica tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić.

„Ove godine željeli smo izaći u susret  našim izlagačima, koji su vjerni manifestaciji već dugi niz godina. Slavonski sokak je mjesto na kojem će oni moći izlagati svoje proizvode većem broju posjetitelja. Osim toga novost je i VK Auto show, koji će se u glavnom šatoru održati u četvrtak, 17. rujna, a treba naglasiti kako će svaki dan na istom mjestu održati po jedan koncert. Želim Vas podsjetiti na naše najveće kolo, koje će se i ove godine plesati nakon glavnog mimohoda, u nedjelju 20. rujna. Plesat će se na svim lokacijama u gradu: na stadionu, kružnom toku, na Slavonskom sokaku, te pokraj središnje pozornice. Na stadionu ćemo ga snimiti iz zraka kao uspomenu na 50. Vinkovačke jeseni.“- na kraju je rekla Mirjam Jukić.

Za sve one gospodarstvenike koji nisu uspjeli zakupiti prostor na Sajmu gospodarstva i obrtništva recimo kako prostora još ima u središtu grada. Organizatori su se potrudili ove godine zaokružiti cjelinu i zahvaljujući temeljnim manifestacijama razviti brojne komercijalne i zabavne sadržaje, te se nadaju kako će na kraju svi biti zadovoljni.

 

Možda vas zanima...