ŽELJKU RENKI URUČENO ŽUPANIJSKO PRIZNANJE BPŽ – KOVANICA OD ZLATA

U povodu Dana BPŽ u travnju, Županijska skupština donosi odluku o dodjeli javnih priznanja tvrtkama, udrugama, poljoprivrednim gospodarstvima i pojedincima za poseban doprinos iz domene svoga djelovanja u zajednici. Jedan od ovogodišnjih laureata je Željko Renka suosnivač Škole nogometa Batrina. Zbog poznate situacije s pandemijom, u travnju nije održana svečana sjednica Županijske skupštine. Danas u Velikoj županijskoj vijećnici upriličena je skromna svečanost, sukladna epidemiološkim mjerama, te su predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić i župan Danijel Marušić, uručili priznanja i nagrade dobitnicima.
Željko Renka, voditelj i trener škole nogometa Batrina, primio je Kovanicu od zlata, za izniman doprinos u razvoju sporta, osobito nogometa na području Brodsko-posavske županije.
Daleke 2000. godine Dražen Ćukić i Željko Renka, a po ideji Dražena Ćukića, pokreću stvaranje škole nogometa na drugačijim principima od tradicionalnih. Od tada je prošlo 20 godina, a rezultati su izvanredni. Željko je izniman pedagog koji djeci prenosi i uči ih nogometnim vještinama ali i sportskom ponašanju, kako na terenu tako i izvan njega. Cilj škole nogometa nije primarno bio stvaranje vrhunskih igrača no to se, iz godine u godinu, događa. Andrej Lukić (NK Osijek, FC Braga, FC Sheriff), Matej Senić (NK Varaždin), Dominik Jergović (NK Rudeš), Petar Ivančan (NK Osijek-kadet)….neka su od trenutno atraktivnih imena u nogometnom svijetu.
Izvrsna dugogodišnja suradnja Škole nogometa Batrina i NK Osijek može se vidjeti po tome što, trenutno, u mlađim selekcijama Osijeka, trenira i desetak igrača iz Škole nogometa Batrina.

Iskrene čestitke Željku Renki, iako samozatajan, davno je već zaslužio ovako priznanje.

Fotografija: SB plus

Možda vas zanima...