Manifestacija „Djeca Europe mogu skupa“ u subotu u Novoj Gradiški

  • bike
  • PLAKAT DJECA EU
  • veeliki plakat

 

U subotu 13. svibnja 2017., na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški održavati će se brojni kulturno-zabavni sadržaji.

Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška, Udruga slijepih Nova Gradiška i Biciklistički klub “Psunj” Nova Gradiška organiziraju manifestaciju “Djeca u Europi mogu skupa”.

Program počinje u 10.00 sati kreativnom radionicom Udruge slijepih, u 10.00 sati počinje povorka folklornih skupina, a u 11.00h Smotra dječjeg folklora, na kojoj nastupaju dječja folklorna društva iz Rajića, Požege, Jakšića, Okučana, Rešetara, Godinjaka i Nove Gradiške.

U 10.30 počinje i Biciklijada kroz Novu Gradišku, a u 11.30 natjecanje biciklista.

Cilj ove prve zajedničke manifestacije “Djeca u Europi mogu skupa” je okupljanje djece različitih interesa, od ljubavi prema sportu, kulturi i umjetnosti. Manifestacija se održava i povodom Europskog tjedna mladih, a njezinu važnost prepoznali su i brojni sponzori: Grad Nova Gradiška, Cedevita, Cetina voda, Mreža mladih Hrvatske, Pekara Capan, Pekara Anton i Pekara Nikopek.

Želja je i u budućnosti organizirati ovaj lijepi događaj, jer u njemu sudjeluju isključivo djeca, a očekuje se oko 300 sudionika.

Sve možete pratiti i na fb profilu  https://www.facebook.com/events/1887697744851540/

Možda vas zanima...