PORTAL „SLAVONSKA POSAVINA“ UPISAN U KNJIGU PRUŽATELJA ELEKTRONIČKIH PUBLIKACIJA.

agen

Vijeće za elektroničke medije u sastavu Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća, te Damir Hajduk, Robert Tomljenović, Gordana Simonović, Suzana Kunac i Alemka Lisinski, članovi Vijeća,  na sjednici održanoj 10.lipnja 2015. godine, donijelo je Odluku o upisu portala Slavonska Posavina u Knjigu pružatelja elektroničkih publikacija.

Ovom Odlukom naš portal je potpuno legalna elektronička publikacija, temeljem Zakona o elektroničkim medijima .

Ovom prigodom, kao urednik, želim se obratiti svima Vama koji ste nas do sada pratili i dati na znaje da je do sada rad portala bio eksperimentalni. Pred nama je vrijeme intenziviranja rada sa puno više objava, također namjera nam je pokriti područje  Posavine, geografski smještene između Nove Gradiške i Slavonskog Broda.

Cilj nam je nepristrano izvjestiti čitatelje o relevantnim događajima ovog dijela Slavonije i tako doprinijeti transparentnosti institucija, udruga  i svih organizacija ovoga područja. Također želimo predstaviti gospodarstvenike i gospodarstvo ovoga područja, koji pokušavaju, manje ili više uspješno opstati na nemilosrdnom tržištu.

Želimo točno prenijeti vijest a ne na način da najbitnije bude prikriveno. Na primjer kada  se lokalni političari žele pohvaliti biračima napišu vijest: „Kupili smo automobil, neophodno potreban za posao i platili smo ga samo 120.000 kuna…“, no ne napišu ono najbitnije, a to je da taj automobil još nije plaćen. Ispravno i transparentno napisana ova ista vijest glasila bi: „Kupili smo automobil, neophodno potreban za posao, vrijednosti 120.000 kuna, putem leasinga, na rok 4 ili 5 godina…“

Budući da smo do sada, u eksperimentalnom radu, imali dva neuspješna pokušaja hakerskog napada, pručujemo hakerima i njihovim nalogodavcima, da imamo izvanrednu informatičku podršku i da će svaki pokušaj biti na vrijeme osujećen a ako se kojim slučajem i dogodi nešto, portal će u najkraćem mogućem roku „oživjeti“.

U dosadašnjem radu do nas su dolazile posredno poruke „lokalnih moćnika“ u smislu: „poručite mu (uredniku) da je portal  utuživ…“ Pa evo, portal je potpuno regularan pa se naravno može i utužiti, no „moćnicima“ bi bilo pametnije da budu u svom radu transparentni, jer sve što misle sakriti, javnost će kad tad saznati, i bez ovog portala.

Pozivamo čitatelje i građane da nam se slobodno jave sa svojim problemima, vijestima, spoznajama, a mi ćemo istražiti i objaviti javno sve što saznamo, bez da otkrijemo naš izvor.

Pozivamo također sve potencijalne suradnike da nam se jave putem KONTAKTA, ovdje na portalu.

 

Urednik portala: Stanko Drabik

 

 

Možda vas zanima...