SJEĆANJE NA TOŠU PROESKOG- MARATON OD NOVE GRADIŠKE DO KRUŠEVA (MAKEDONIJA)

tose

Devet godina prošlo je otkako nas je napustio jedan od najboljih pjevača s ovih prostora, Toše Proeski. Nesreća na autocesti kod Nove Gradiške dogodila se 16. listopada, u 6:20 sati.
Juče oko  17.  sati, prije početka maratona, kod spomenika su se okupili zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić, predsjednica fan kluba “Toše Proeski” Stela Prislan Fujs, Tereza Grgić s Odjela za patologiju Gradske bolnice Nova Gradiška te gosti, maratonci iz Makedonije. Dostojanstveno su izmijenili lijepe želje, pozdrave, te zapalili svijeće i položili vijence na spomenik.
Dogradonačelnica Vesna Đapić zahvalila se maratoncima na ovoj hrabrosti i volji.

-Lijepo je što dolazite pokazati koliko vam ovaj čovjek znači. Bio je mirotvorac, pun ljubavi, veliki humanist, povezao je sve države bivše Jugoslavije. Svakako će grad Nova Gradiška raditi na tome da se Kruševo i Nova Gradiška još više povežu. Evo i naš gradonačelnik Vinko Grgić i rukometaši veterani ovih dana borave u Makedoniji i vjerujem da će s tamošnjim gradonačelnikom dogovoriti detalje buduće suradnje.

U Makedoniju su prije dva dana otputovali rukometni veterani i gradonačelnik Grgić. Tamo će se odigrati tradicionalni rukomentni turnir u čast Toši Proeskom.

Tereza Grgić s Odjela za patologiju Gradske bolnice Nova Gradiška, prisjetila se dana kada se dogodila nesreća.

Predsjednica fan kluba “Toše Proeski” Stela Prislan Fujs dolazi u Novu Gradišku svake godine, kako bi odala počast u ime svih fanova koji ne mogu doći.

– Svake godine dolazim u Novu Gradišku, kao što i svake godine putujem u Kruševo. Ova tradicija dolaska maratonaca u Novu Gradišku prekrasan je događaj, a oni zaslužuju da ih dostojno ispratimo.

Maratonac Naum Kapričevski istaknuo je kako je nakon tragične smrti makedonskog pjevača nekoliko atletskih klubova iz Makedonije odlučilo svake godine organizirati manifestaciju u znak sjećanja. Tako je rođena ideja o ultramaratonu od Nove Gradiške do rodnog mjesta Proeskog.

 

Možda vas zanima...