IN MEMORIAM – DRAGUTIN KRPAN – DRAGO

U petak 1. prosinca 2017. godine, nakon duge i teške bolesti, napustio je ovaj svijet i preselio se u vječnost, Dragutin Krpan-Drago.
Svi koji su ga poznavali znaju da je bio smiren i razborit čovjek i prijatelj s istančanim osjećajem za pravednost, koji je u svakom času priskočio u pomoć svakom kome je to trebalo.
Volio je novokapelački kraj, njegove prirodne ljepote i okoliš a uživao je najviše u okruženju svoga Ranča.
Početkom devedesetih godina, kada Domovina postaje ugrožena agresijom, Drago nije dvojio niti trenutka. Zaljubljenik, stručnjak za oružje i kolekcionar trofejnog naoružanja, svoju kolekciju osposobljava i stavlja na raspolaganje za obranu.
Uključuje se najprije u postrojbe Narodne zaštite. Dolaskom novih količina naoružanja, Drago na improviziranim poligonima testira isto, nakon čega se ono šalje na crtu bojišnice.
Priključuje se 121. brigadi Hrvatske vojske a kasnije 80. samostalnoj gardijskoj bojni Nova Gradiška u kojoj zapovijeda, najprije vodom pa satnijom, kao časnik Hrvatske vojske.
Sudionik je svih osloboditeljskih akcija na novogradiškom ratištu a posebno se istakao u Bljesku i Oluji.

Posljednji ispraćaj Drage Krpana biti će u ponedjeljak 4. prosinca 2017. godine u 14.00 sati na mjesnom groblju u Novoj Kapeli, uz vojne počasti.

Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je svim srcem volio.
Ratni suborci, prijatelji i poznanici

 

Možda vas zanima...