NOVA POLITIČKA STRANKA SA 329.000 POTENCIJALNIH ČLANOVA

blokirani

Ispod medijskog radara promakla je vijest, da je polovicom srpnja osnovana nova politička stranka u Hrvatskoj, pod nazivom Blokirani-Deblokirajmo Hrvatsku. Stranka ima namjeru sudjelovati na parlamentarnim izborima 11. rujna. Budući da posljednje izvješće Fine o blokadama od 30. lipnja, navodi da je u blokadi 328 532 građana Republike Hrvatske, svi su oni potencijalni članovi ove nove političke opcije. Ukoliko se ova brojka pomnoži s minimalno tri člana obitelji dobije se impozantna brojka, milijun potencijalnih članova ili barem glasača. Naravno da je ovo samo teorija i da će dio blokiranih HDZeovaca glasovati za svoje, blokirani SDPovci za svoje… Tragedija je da su rigidni i opskurni zakoni doveli do ovolikog broja potencijalnih birača jedne opcije, od kojih većina nema sredstava za osnovne životne potrebe.
5. izborna jedinica koja obuhvaća Brodsko-Posavsku, Vukovarsko-Srijemsku i Požeško-Slavonsku županiju ima preko 32 000 blokiranih građana. Na dosadašnjim parlamentarnim izborima za jednog saborskog zastupnika, u  ovoj izbornoj jedinici, bilo je dovoljno desetak tisuća glasova, što bi značilo da samo svaki treći blokirani glasuje za listu Blokirani-Odblokirajmo Hrvatsku, stranka bi imala saborskog zastupnika u ovoj izbornoj jedinici. Obrazac je sličan i u ostalim izbornim jedinicama.
Ukoliko ste zainteresirani kako nova politička stranka misli riješiti problem blokiranih, koji se svakim danom produbljuje, pročitajte Statut i Program ove stranke-ovdje.

Možda vas zanima...