KRAJ 2018. OPĆINI NOVA KAPELA I NJEZINIM ŽITELJIMA DONOSI SAMO DOBRE VIJESTI (FOTO GALERIJA)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • NAS

 

Iako ima puno dobrih vijesti, kao što su 13. malonogometni turnir, o kojem će mo sutra, izdvojili smo životne vijesti za posljednje sate tekuće godine,,, voljeli ne voljeli… ovo se dogodilo, većina u prosincu i nije populizam. Advent je već postao tradicionalan, ali to je samo thac, točka na i. Željeli smo vam prenijeti tekstom i fotografijom životna pitanja koja pokušava riješiti lokalna samouprava. Sretna Vam nova 2019. godina.

Demografska politika, potezom koji je primjer za druge općine- uspjela…

Listopad 2018. g.

Nakon raspisanog Javnog poziv za  korištenje bespovratnih sredstava u svrhu rješavanja stambenog pitanja na području općine Nova Kapela, četiri obitelji su iskoristile mogućnost dobivanja 30.000 kuna za kupnju kuće i gradnju kuće. Korisnici  mjera  iz ovog Programa su osobe mlađe od 40 godina, a ukupna raspoloživa sredstva za financijsku pomoć za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u okviru ovog Javnog poziva iznose najviše 300.000,00 kuna. Ovim Programom Općina Nova Kapela potiče povratak, ostanak i naseljavanja stanovništva na područje općine Nova

Prosinac 2018. g.

Potpisali smo sa još tri obitelji ugovore o financijskoj pomoći od 30.000,00kn. U ova 4 mjeseca koliko je trajao ovaj javni poziv 7 mladih obitelji je iskoristilo ovu mogućnost kako bi lakše riješili stambeno pitanje..

Europska  sredstva za proširenje Dječjeg vrtića „Zvončić“, potpisan Ugovor od 4.408.063,00 kuna (u 100% iznosu)

21.12.2018. godine načelnik Ivan Šmit potpisao je ugovor o financiranju EU sredstvima za Sektor dječjih vrtića, tip operacije 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi Mjere 7. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnom području iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. Ugovorom su Općini Nova Kapela dodijeljena sredstva u iznosu 4.408.063 kuna, a projekt je financiran u 100% iznosu. Realizacijom ovog projekta povećat će se kapacitet dječjeg vrtića „Zvončić“, a ujedno i otvoriti mogućnost osnivanja jaslica

Povećane stipendije studentima s područja općine Nova Kapela

Nakon provedenog Javnog natječaj za dodjelu stipendija Općine Nova Kapela, načelnik Ivan Šmit je dana 28. prosinca  2018. godine potpisao Ugovore o stipendiranju s 7 studenata za akademsku godinu 2018/2019.

Ove godine je  iznos stipendije povećan sa 500 na 800 kuna mjesečno te vjerujemo da će studentima  i njihovim obiteljima ovo povećanje biti od velike pomoći u izvršavanju svih studentskih obaveza.

Uz udovoljavanje osnovnih natječajnih uvjeta kriterij za dodjelu stipendije su bili materijalni status i opći uspjeh prethodnog školovanja. Na ovaj način Općina Nova Kapela nastoji voditi  brigu o onima kojima je pomoć potrebna, ali isto tako i o onima koji tu pomoć zaslužuju svojim radom i izvrsnim uspjehom u školovanju.

Demografska mjera-pomoć našim novorođenim sugrađankama i sugrađani
U Općinskoj vijećnici u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli, u nedjelju, 23.prosinca 2018. godine organiziran je peti prijem beba i njihovih roditelja povodom dodjele pomoći Općine Nova Kapela za novorođenu djecu, koja iznosi 1.000,00 kn za svako novorođeno dijete s područja Općine.

Načelnik je svima zahvalio na dolasku te zaželio da ovakvih susreta bude što više i da naši dragi mališani budu zdravi i sretni. Načelnik im je uz simboličnu financijsku pomoć za novorođenu djecu uručio i mali prigodni poklon. Nakon podjele poklona uslijedilo je zajedničko druženje i razgovor.

Izvor: službena stranica Općine Nova Kapela i fb

Možda vas zanima...