OPG MAJER IZ NOVE KAPELE PROIZVELA ŠAMPIONSKO VINO NOVOGRADIŠKOG KRAJA – MIRISNI TRAMINAC A SLAVKO MARIČEVIĆ IZ SREDNJEG LIPOVCA ZLATNU GRAŠEVINU

  • 1
  • 2
  • 3
  • NAS

 

Novokapelački kraj, posebno područje Ravnjaša u prošlosti je bio poznat po vinogradima. Vinograda je sve manje ali vina su sve kvalitetnija. Rijetki entuzijasti ulažu veliki trud i dolaze do zavidnih rezultata.
Prošlog tjedna, u povodu Dana općine Staro Petrovo Selo, tamošnja udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ organizirala je ocjenjivanje vina novogradiškog vinogorja. Bilo je prijavljeno čak 26 uzoraka vina.
Šampionsko zlato i laskavu titulu najboljeg vina novogradiškog vinogorja osvojilo je vino mirisni traminac OPG Majer (vl. Igor Majer) iz Nove  Kapele. Zlatno priznanje za svoju graševinu primio je Slavko Maričević iz Srednjeg Lipovca. Zlatna priznanja osvojili su još: Antun Peterman iz Nove Gradiške za traminac, Zvonko Živković iz Cernika za svoj crni pinot, Vladimir Plavac iz Nove Gradiške za graševinu i Branko Sokić iz Cernika za svoj portugizac.

Fotografije: Antun Toni Brađašević

Možda vas zanima...