DAN GRADA NOVA GRADIŠKA – „TRENKOVCI“ DARUJU GRADU DVA KONCERTA

Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška održati dva koncerta povodom Dana grada Nova Gradiška i blagdana BZBDM, 08. i 09. prosinca 2017. u 18.00h u Domu kulture Nova Gradiška.

Kroz dva koncerta, Udruga će prikazati cijelogodišnji rad i trud.

Mladi, stari, ali i oni najmlađi, okupljeni u dječju folklornu skupinu na pozorinci Doma kulture, dva će dana za redom, pokazati kako se čuva i voli Slavonija. Uz dječje i odrasle folklorne, pjevačke i nastup tamburaške sekcije, očekuju vas i nastupi gostiju, članova Kud Nikola Šubić Zrinski iz Petrijevaca, te Vokalna skupina Mursella. Trenkovci će se predstaviti i novim dramskim uratkom, svojevrsnim zaštitnim znakom društva. Ove je godine na rasporedu pučka komedija „Snaše i lole iz večernje škole“, nastala zajedničkim radom svih kreativaca KUD-a, prepuna autohtonog narodnog humora, osmišljena na osnovu tradicije i stila života stare Slavonije.

Tradicionalni su to koncerti “Trenka” koje svake godine organiziraju u povodu Dana grada i nadolazećih blagdana, a zbog velikog interesa posjetitelja, organiziraju ih u dvije večeri.

 

Možda vas zanima...