BATRINČANI MOGU BITI PONOSNI NA SVOJ NOGOMETNI KLUB, NISU PROŠLI U KUPU ALI SU IPAK POBJEDNICI (FOTO GALERIJA)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • NASLOVNA

 

NK NEHAJ – NK BATRINA  3:2 NP (0:1), (2:2)
Strijelci: 0:1 M. Vlaović, 0:2 Caban, 1:2 Tomić, 2:2 Čačić, 3:2 Čačić

Sastavi:
NK NEHAJ: 1. Baričević(CAP), 2. Pejanović, 3. Rončević, 4. Tomljaanović, 5. Prizmić D, 6. Čačić, 7. Prpić, 8. Tomić, 9. Vukelić, 10. Hajdini, 11. Tomac, 12. Nadarević, 13. Bilen, 14. Hodak, 15. Lopac, 16. Savić, 17. Babić, 18. Prizmić M.

NK BATRINA: 12. Kolundžić, 2. Pipinić, 4. Dubravac (CAP), 5. Akmačić, 6. Mutnjaković H, 7. Renka, 8. Vlaović I, 13. Mutnjaković Z, 15. Caban, 16. Vlaović M, 18. Mišić, 1. Žuljević, 3. Đaković, 8. Pranjić, 10. Livić, 11. Ocvirek, 14. Benković, 17. Čondić,

Glavni sudac Vedran Jelenčić (Kastav)- poznat po kvalifikacijskoj utakmici Šibenik-Cibalia, 1. pomoćni Hrvoje Mađarić (Vrsar), 2. pomoćni Branimir Nimac (Benkovac), 4. sudac Mateo Čalić (Marčana).

Delegat Milan Rukavina (Rijeka), kontrolor suđenja Dražen Pavlešić (Duga Resa).

Novinarski opisati ovu utakmicu pretkola Hrvatskog kupa, da bi čitatelji koji nisu bili u publici jučer stekli dojam, nemogući je zadatak. Bila je to drama koja se rijetko viđa na nogometnim terenima bilo kojeg ranga.
Tijek ove povijesne utamice za Batrinu, koja je riješena doslovno u posljednjoj sekundi susreta, prepričavati će  dugo, dugo  igrači i navijači Batrine ali i Nehaja. U utakmicu Batrinčani su ušli svojom igrom, izvsno su parirali favoriziranom suparniku, i brzim kontrama i smišljenim akcijama od početka ugrožavali gol domaćina. U 30. minuti iz jedne takve akcije, Martin Vlaović pospremio je glavom loptu u mrežu Nehaja za vodstvo Batrine 0:1. nakon vodstva Batrine, domaćin počinje igrati grublje sa puno oštrih startova, ali  glavni sudac Jelenčić za to nema nikakav kriterij, pa u prvom poluvremenu dodjeljuje gostima 3 žuta kartona M. Vlaović 18. min Akmačići u 20. min i K. Dubravcu u 42. min a domaćinima tek jedan i to D. Prizmiću u 33. min. Domaći su pokušavali izjednačiti do kraja poluvremena ali zadnja vezna linija Batrine funkcionirala je besprijekorno. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1.
U drugo poluvreme Batrina opet kreće svojom igrom, ne čuva rezultat nego gradi svoju igru. Domaći igrači su nervozni i nastavljaju oštrom igrom pa u 50. minuti jedan oštar start Hajdinija sudac sankcionira žutim kartonom. U 52 minuti Mišić i Caban međusobno proigravaju po po lijevoj strani i Caban poentira za vodstvo 0:2. Tribine na kojima je veliku većinu čine gostujući navijači, gore, djeca iz Batrine pjevaju, prekrasan prizor. Nesportski se ponaša domaći igrač Rončević i dobija žuti karton.
Nehaj se ne miri ovim rezultatom, igraju oštro a u 62. min. Ivan Vlaović prigovara sucu za kriterij a ovaj ga „nagrađuje“ žutim kartonom. U 63. minuti dogodio se možda ključni trenutak utakmice. Alen Akmačić u svom šesnaestercu zaustavlja akciju igrača Nehaja, međutim sudac je vidio da je Alen igrao rukom i  po „slobodnom sudačkom uvjerenju“svira kazneni udarac, No ni to nije dosta, pokazuje Akmačiću drugi žuti karton za „namjerno igranje rukom“ i šalje ga u svlačionicu. Jedno je sigurno, ako je uopće bilo kontakta ruke i lopte, nije sigurno namjerno igranje.
Kazneni udarac izvodi domaći vratar Baričević koji ima razorni udarac, no odlučuje se za plasiranu loptu u donji lijevi kut Kolundžićeva gola ali Kolundžić brani i odbija loptu u korner. Ponovo tribine reagiraju.
Batrina igra s igračem manje i teško transformira liniju obrane. Igrač Nehaja Tomić u 66. minuti ostaje na trenutak sam, prima loptu i preciznim udarcem pogađa za 1:2.
Iako bez igrača manje Batrina se dobro brani i otvara kontre te ugrožava gol Nehaja. U jednoj takvoj akciji  u 68. min. nehajev igrač Lopac oštrim startom pokušava zaustaviti napad gostiju i zarađuje žuti karton. Batrina je sve opasnija iako igrački brojčano u hendikepu niže prilike. U 75. minuti spomenuti Lopac, u već izgubljenoj koncentraciji i slaboj pripremi, ponovo žestoko starta kod jednog napada Batrine i zarađuje drugi žuti karton i isključenje.
Batrina je sada brojčano izjednačena što je trebalo olakšati posao. Dio igrača Nehaja gubi snagu no ipak tu i tamo odrade nekakvu akciju prema naprijed. Nervozni, spori i nemoćni u obrambenim zadacima igraju oštro. U 78. minuti oštar start Vukelića i on dobiva žuti karton.
Kada se činilo da će gosti pobijediti, u 86. minuti, jedan od najboljih igrača Nehaja Tomac ostaje sam, već dekoncentriran, upućuje mlak udarac nisko ali Kolundžić odbija kratko loptu koja kao poklon dolazi do Ćačića koji ne griješi, poentira i rezultat je izjednačen na 2:2.
Do kraja Batrina je imala još dvije tri prilike ali rezultat je nakon 90 (+4) min ostao 2:2.
U dva nastavka po 15 minuta Nehaj je bio inferioran protivnik. Batrina je stvorila niz prilika ali nažalost bez realizacije. Istina jednu stativu imali su i domaći napadači. Početkom drugog nastavka Ivan Vlaović „bombom“ sa preko 20 metara zatresao je gredu domaćeg vratara.
Svi su čekali kraj i izvođenje kaznenih udaraca kojima će se odrediti putnik u šesnaestinu Hrvatskog kupa. Igrala se 120(+1) minuta, iz manje gužve u šesnaestercu Batrine Čačić je „ukrao“ loptu i poentirao za 3:2 za Nehaj. Bio je to pogodak u doslovno posljednjoj sekundi jer je po kretanju lopte s centra, sudac Jelenčić svirao kraj susreta.
Te trenutke šoka teško je opisati. Bilo je suza, prigovora sucima, no tu se ništa ne može promjeniti.
Fortuna – božica sreće ovaj puta obilato je bila naklonjena Nehaju.

Mora se još nešto spomenuti, vrlo bitno. Batrinčani su imali divnu publiku. Autobusom iz Batrine stiglo je četrdesetak navijača ali stigli su Batrinčani automobilima iz Poreča, Rijeke, Zagreba…Utakmici je nazočio i načelnik općine Nova Kapela Ivan Šmit i predsjednik Općinskog vijeća Anto Žagrić. Općina Nova Kapela pomogla je organizaciju ovog najdaljeg u povijesti kluba,  zahtjevnog gostovanja.

Post scriptum
Ponekad smo prekritični prema našim udrugama i klubovima. Smeta nas organizacija događaja ako nije na nekoj razini. Međutim nakon ovog gostovanja vidjeli smo da ne smijemo biti prekritični prema našoj okolini. Senj, stari hrvatski povijesni grad s tradicijom (od tradicije se ne živi, mora se njegovati baština. Stari Rim je imao dugu, dugu povijest i tradiciju ali ga više nema) grad koji ima statistički oko 8.000 stanovnika  (Batrina oko 800) ima klub u 4. ligi kojem je na čelu predsjednik koji je i gradonačelnik Senja, dakle „glavni u gradu“. Ova utakmica se igra u okviru cup natjecanja HNS i za nju se zna od 20.7. Ostvareni su formalni i neformalni kontakti gostujućeg kluba i domaćina. I što se događa? Gosti dolaze iza 14.00 sati ( manje od 2 sata prije utakmice) i nailaze na zatvorena vrata stadiona i službenih prostorija kluba. Nitko ne čeka. Možda ste mislili da nećemo doći, da neznamo put jer smo iz Slavonije, možda ste mislili da smo se predali bez borbe. E,nismo. Stigli smo da vidimo koliko ste jaki i plemeniti na zelenoj (kod vas izgorjeloj i neodržavanoj) travi, na kojoj se igra “najvažnija sporedna stvar na svijetu”. Ljubazne službenice iz okolnog ureda koje nemaju veze s klubom, telefonom traže odgovorne i za pola sata dolazi „netko“ da otključa…Katastrofa. Ulazimo na „stadion“ (namjerno pod navodnicima). Travnjak katastrofa, trava (korov) uz rubove na kojoj se ne igra jučer pokošena, sjedalice katastrofa, prilaz stadionu srednjevjekovni. Hej predsjedniče, jeste li Vi gradonačelnik ovog grada…?Nije to sve. Poluvrijeme utakmice, osvježenje za goste koji su putovali 400 kilometara – 2 litrene boce mineralne….? Hej predsjedniče, gradonačelniče jeste  li vi glavni u ovom gradu, koji kak ti, želi razvijati turizam?

Na kraju utakmice niti soka za gostujuće. Predsjedniče i gradonačelniče, kod nas u Slavoniji je ustaljeni običaj i u 3. županijskoj ligi, poslije utakmice – gajba „žuje“ za gostujuće igrače, ma koliko Vam se činilo da to nije sportski,ali ljudski je predsjedniče i gradonačelniče.
Znate li Vi  predsjedniče i gradonačelniče da je nas stotinjak (uključujući i igrače) hodalo 6 sati po vašim kalama??? Nismo mi hodali i gledali vaše znamenitosti, davno smo Senj vidjeli. Brzo se sve obiđe. Sjedili smo po vašim kafićima, slastičarnama, restoranima i trošili svoj novac u vaš turizam…. I što ste po našem Vi trebali učiniti? Po nama trebali ste samo od našeg što smo potrošili, a zašto ćete vi u gradski proračun dobiti porez na potrošnju, počastiti samo naše igrače (vaše goste) poslije utakmice…. Možda ste počastili suce tim dijelom poreza na potrošnju, ali oni nisu hodali po kafićima i trošili svoj novac…?
Vaš zadatak kao predsjednika NK Nehaj, nisu samo bodovi, Vaš zadatak u socijalnom dijelu sporta je i graditi sportska prijateljstva. Jučer ste promašili cijeli balun.

Dođite kod nas u Slavoniju ali ne sa ekipom, niste za sada zaslužili. Dođite na jednu utakmicu, dođite na cijeli dan ili vikend. Pokazat ćemo Vam naš kraj i ono čime se ponosimo. Ugostit ćemo Vas.
A Vas samo molimo da sa strane promatrate kako mi dočekujemo sportske rivale, naše goste….. i nemojte zamjeriti onu gajbu „žuje“ što ćemo im sigurno dati na kraju utakmice…

Puno uspjeha u kupu.

 

 

 

 

Možda vas zanima...