Dvije odlične sezone za nogometaše Batrine

Lijepi prilog o NK Batrina na brodportalu napisao je iskusni sportski novinar Slavonsko brodske televizije i suradnik županijskih portala Josip Šebalj. Odlučili smo ga prenijeti u cijelosti jer kada mi kao lokalni portal pišemo u superlativima o batrinskom nogometu, znaju nam spočitati da smo pristrani. Nadamo se da će gospodin Šebalj poslije gostovanja Batrine u Senju 23. kolovoza imati priliku napisati još jedan afirmativni tekst o ovoj temi:

Iza nogometaša Batrine su dvije odlične sezone u kojima su napravili najveće rezultate u klupskoj povijesti. Prvo su pretprošle sezone postali prvaci Prve Županijske lige te su ostvarili plasman u kvalifikacije za ulazak u četvrtu HNL – istok. Međutim, klub nije imao ambiciju odlaska u viši rang te su svoje mjesto prepustili drugoplasiranoj Slogi iz Nove Gradiške. U prošloj sezoni je Batrina bila šesta u prvenstvu, ali je zato izborila plasman u finale Kupa te samim time i nastup u pretkolu Kupa Hrvatske što je za ovaj klub još jedan veliki uspjeh koji će se dugo pamtiti u klupskoj povijesti.

Ova sezona u prvoj Županijskoj ligi za nogometaše Batrine nije bila toliko uspješna kao ona prethodna u kojoj su osvojili naslov prvaka. Nekoliko je razloga, a glavni su ozljede nekolicine važnih igrača. Na kraju je osvojeno 6. mjesto s bodom manje iza petog Slavonca iz Nove Kapele. U 24 utakmice momčad koju već 11 sezona uspješno vodi trener Stjepan Renić zabilježila je 11 pobjeda, dvije neodlučene i 11 poraza. Batrina ima negativnu gol razliku 46:48, dok je u jesen osvojeno 17, a u proljeće 18 bodova. Ekipa trenera Renića na svom je terenu upisala 9 pobjeda, jednu neodlučenu i to protiv Zvonimira iz Donje Vrbe, dok je imala i 2 domaća poraza koji su bili ovog proljeća od prvaka Sikirevaca i cerničke Mladosti. Prema tome Batrina je na svom igralištu osvojila 28 bodova, a u gostima samo 7 i to dvije pobjede u Podvinju i Ruščici te bod u Donjim Andrijevcima.

Trener Renić tijekom cijele prošle sezone koristio je usluge 33 igrača, dok su najviše nastupa imali: Alen Akmačić, Tomislav Renka i kapetan Danijel Ocvirek. Za Batrinu je 12 igrača postizalo golove, a najučinkovitiji je s 11 pogodaka Ivan Vlaović. Samo 1 manje, dakle 10 golova zabio je Stefan Mišić, dok se 9 puta među strijelce upisao Tomislav Renka.

U Batrini ovog ljeta neće biti puno promjena oko igračkog kadra. Okosnica momčadi i dalje je na okupu premda se zbog utakmica Kupa Hrvatske žele pojačati za barem 2 nova igrača.

Naravno da je cijela nova sezona usmjerena najviše prema Kupu Hrvatske, dok će nogometaši Batrine u pretkolu 23. kolovoza igrati u Senju protiv domaćeg Nehaja.

Do sada su nogometaši Batrine nastupili na turnirima u svom mjestu, pa u Novoj Kapeli i u Lužanima, dok im prvenstvo počinje 20. kolovoza.

Autor: Josip Šebalj
Izvor: brodportal

 

 

Možda vas zanima...