“Izašao sam sinoć sa curom i 50 kuna u džepu.”

Počelo je tradicionalno Novogradiško glazbeno ljeto. Jedan je mladić s curom izašao s 50 kuna u džepu te doživio nesvakidašnju avanturu. Pročitajte što je rekao Radio Prkosu:

Izašao sam sinoć sa curom i 50 kuna u džepu. Teža besparica, znam, ali trubila mi je o tome danima, a ovaj puta se nisam imao kako izvući. I sad razmišljam razne kombinacije kako da preživim večer, a da se ne izblamiram pred njom. Po dogovoru, nađemo se mi na trgu, još Edo nije krenuo sa nastupom. Ona vidno nezainteresirana kao da zna za moju solventnost pa me namjerno planira dovesti u neugodnu situaciju, želi otići do onih vožnji na ringišpilu. Na putu do tamo zabije se neki lik u mene i prolije mi pivo po majici, mislim si u sebi jao šta bih ti napravio samo da sam dva metra veći i sto kila teži, a na glas govorim „Ma nema problema, ljudi smo, događa se.“ I sad razmišljam ovo mora da je jedna od onih večeri gdje je Murphyjev zakon jedino objašnjenje za ono što ti se događa.  Dođemo tamo i želi ići na “Top Spin”… Krenem računati koliko će mi ostati, padaju tu sad izračuni kao da sam matematiku studirao na PMF-u, a u stvarnosti borio se za dvojku i to mi profesorica poklonila samo da me ne gleda. Ništa odemo zajedno, platim karte i u tom trenutku mi na um padne jedna mogućnost. Mogao bih glumiti da mi nije dobro, da me uhvatila glavobolja i da zbog ovoga večer moramo privesti kraju. Dok smo se okretali iako se ne bojim visina, krenuo sam vrištati kao mala curica, toliko da je curi bilo neugodno pokraj mene. Kad smo stali počeo sam se vrtjeti oko svoje osi kao pas oko repa, praviti se izgubljenim i popratnim zvukovima jaukanja prodavati svoju „glavobolju“. Prodao sam priču toliko dobro da sam i ja sam počeo razmišljati o tome da ne bi bilo loše da upišem neku glumačku akademiju.

Bilo joj je toliko žao i neugodno da smo otišli i sjeli na tržnicu. Pola sata kasnije sa mizernim kunama koje su mi ostale otišao sam nam po cugu. Mislim si, sa ovim novcima ja jedino mogu popit vodu i kocku šećera. I sad na putu naletim na strica, kad on sav pod utjecajem alkohola tušne mi stoticu. Zahvalim se i odem skakajući jer sam se ipak uspio izvući iz problema. Vraćam se sa pićem i odlučim curi reći istinu misleći da će ju to nasmijati i da ćemo od toga napraviti zezanciju, te da mi neće zamjeriti. Ništa, pišem vam ovo samo da znate da sam slobodan pa ako ima zainteresiranih cura da se jave u inbox.

Izvor: RADIO PRKOS. Izvorni tekst možete pročitati ovdje.

 

Možda vas zanima...