NK BATRINA-NK SLAVONAC N. KAPELA-DERBY VRHA LJESTVICE, LOKALNI „EL CLASICO“ U NEDJELJU 25.10. 2015.

el clasico

U nedjelju 25. listopada sa početkom u 14.30 sati u Batrini će započeti derby, susret trenutno prvoplasirane Batrine i drugog na ljestvici Slavonca iz Nove Kapele. U dosadašnjih 9 kola 1.ŽNL Batrina je sakupila 19 bodova iz 5 pobjeda i četiri neriješene utakmice, i do sada je jedina neporažena ekipa lige. Slavonac ima 17 bodova iz 5 pobjeda, dvije neriješene utakmice i dva poraza. Iako oba kluba, a posebno Slavonac, imaju impresivnu povijest, do sada nikada nisu bili u ovakoj poziciji na ljestvici. Impresivno je da su Mladost iz Cernika na četvrtom mjestu a Sloga iz Nove Gradiške je trenutno peta na ljestvici, što govori da se ove sezone u novogradiškom kraju igra dobar nogomet.

Hoće li ovaj derby odlučiti jesenskog prvaka? Vrlo je izgledno da hoće. Nakon ove utakmice Batrina ide u goste odličnoj cerničkoj Mladosti, igra na svom terenu sa Omladincem iz Gornje Vrbe i zadnje kolo gostuje kod Zvonimira u Donjoj Vrbi. Slavonac ima nešto lakši raspored jer je domaćin novogradiškoj Slogi, ide u goste Posavcu u Ruščicu a u posljednjem kolu ugošćuje na svom terenu Zadrugara iz Oprisavaca.

Kako saznajemo „zdravstveni bilten“ kod obje ekipe odličan i svi igrači su na raspolaganju svojim trenerima. Biti će tu taktičkog nadmudrivanja dvojice dobrih poznanika, domaćeg trenera Stjepana Renića i Ivice Trupine trenera Slavonca.

Kakav god rezultat da bude, ovaj susret dvaju susjeda, dvije prvoplasirane ekipe, biti će to praznik nogometa koji će nesumljivo privući  sportsku javnost igledatelje iz šire okolice.

Zato ne zaboravite pomaknuti sat na zimsko vrijeme, jer utakmica počinje u 14.30, i ne propustite ovu nogometnu poslasticu.

Možda vas zanima...