125 GODINA DVD-a NOVA KAPELA-BATRINA, NAJAVA SVEČANE SKUPŠTINE DRUŠTVA

vatrogasci vatr2

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Kapela-Batrina udruga je sa dugom tradicijom i aktivnim djelovanjem od 1891. godine. U dugoj povijesti vatrogasci su nebrojeno puta obavili časne i nadasve humane zadaće, čuvajući ljudske živote, imovinu a i domovinu. Društvo ove godine obilježava jubilej od 125 godina postojanja i djelovanja.

Na inicijativu Ladislava Seitza  10. studenog 1890. god. Održana je PRIVREMENA GLAVNA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŽTVA koja je predložila PRAVILA DRUŽTVA. 20. siječnja 1891. godine Kraljevska hrvatsko-slavonska-dalmatinska zemaljska vlada, odjel unutarnjih poslova, rješenjem pod brojem 862 potvrđuje pravila društva, što je bio uvijet za osnivanje istog.

Povodom vrijedne obljetnice, u nedjelju 4. prosinca 2016. godine sa početkom u 10.30 sati, održati će se u Vatrogasnom domu SVEČANA SKUPŠTINA DRUŠTVA. Skupštinari će se prisjetiti bogate povijesti društva, zaslužnim članovima i građanima dodijeliti će se priznanja te će biti otkrivena spomen ploča osnivaču Ladislavu Seitzu.

Možda vas zanima...