23. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR STJEPAN KNEZOVIĆ-ĆIPE I ANTO ŠUTALO – NAJAVA

ćipe antotur, plakat

Prošlo je 24 godine od početka Domovinskog rata u kojem je Batrina izgubila svoja dva sina, dva viteza a nogometni klub Batrina svoja dva igrača Stjepana Knezovića i Antu Šutala. Njima u spomen klub 23. puta za redom, u subotu 18. srpnja i u nedjelju 19. srpnja, organizira memorijalni nogometni turnir. Okupiti će se tih dana njihovi prijatelji, suborci, rodbina, mještani i kroz druženje, priču i nogometnu igru prisjećati se njihovih života i velikih i hrabrih djela.

Povijesne 1991. godine, krvavi Uskrs na Plitvicama i pogibija hrvatskih redarstvenika u Borovm selu, nagovjestili su početak brutalne agresije na Republiku Hrvatsku. Ćipe i Anto nisu čekali poziv Ureda za obranu, osjetili su zov napadnute nam Domovine i kao dragovoljci uključili se u njezinu obranu.

21. rujna agresor je zvjerski, ničim izazvan napao Novu Gradišku, iako grad nije bio na prvoj crti bojišnice, sa ciljem da posije paniku i zastraši stanovništvo, naprotiv ovaj bestijalni napad još više je homogenizirao stanovnišvo i hrvatske branitelje. Samo dan nakon ovog napada, 22. rujna, u predvečerje vedrog nedjeljnog dana, stiže u Batrinu tragična vijest da je u blizini bojišnice u Mašiću poginuo Anto Šutalo, perspektivni igrač nogometnog kluba, uzorni mladić u dvadeset drugoj godini života. najvrijednije što je imao-svoj život, položio je na oltar Domovine.

5. listopada u žestokom, neravnopravnom napadu agresora na Medare, pogiba Stjepan Knezović, naš Ćipe. Skroman i uzoran mladić dječačkog osmjeha, uzdanica nogometnog kluba, život je izgubio u pokušaju izvlačenja ranjenog prijatelja. Za nekoliko dana, točnije 19. listopada trebao je napuniti 27 godina života. Pamtimo ga i po tom što je daleke 1984. godine na otvorenju novog nogometnog igrališta u utakmici protiv novogradiške Sloge, postigao  prvi gol na novom terenu.

U subotnjem dijelu sportskog programa u 16.00 sati sastati će se ekipe  NK Svjetlosti iz Lužana i NK Oriolik iz Oriovca a u 18.00 sati igrati će NK Slavonac iz Nove Kapela i NK Marsonia iz Slavonskog Broda.

U nedjelju u 9.30 sati biti će polaganje cvijeća na vječna počivališta Ante i Ćipe na groblju u Novoj Kapeli a u 10.00 sati održati će se komemoracija na stadionu u Batrini.

U popodnevnom sportskom programu u 15.30 igra se utakmica za 3. mjesto a u 17.15 domaćin NK Batrina igra revijalnu utakmicu protiv NK Omladinca iz Vrbove. Finalna utakmica igra se u 18.30 sati.

Možda vas zanima...