BATRINA RASADNIK NOGOMETNIH TRENERA (FOTO)

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • dujić
 • NASLOVNA

 

Batrina, malo slavonsko selo, poznato po prekrasnom središnjem parku, nizu manifestacija, kao što su „Gastro večeri“ i „Antunovo u Batrini“. U  selu, gotovo 60 godina, djeluje i nogometni klub a Škola nogometa aktivna je dvadesetak godina. Niz nogometaša napravilo je svoje prve korake na sportskim terenima u Batrini. Batrina se, u posljednje vrijeme, može pohvaliti i trenerima koji su stasali kao nogometaši u matičnom klubu a danas vode hrvatske trećeligaše i županijske prvoligaše.

ROBERT DUJIĆ učenik Željka Renke, kao nogometaš „dogurao“ je do prvoligaša NK „Osijek“ ali ga je ozbiljna ozljeda zaustavila u igračkoj karijeri. Robert se posvetio trenerskom pozivu. Trenirao je niz županijskih prvoligaša BPŽ. Ove jeseni, nakon nekoliko kola, preuzeo je ekipu hrvatskog trećeligaša „Oriolika“ iz Oriovca. Preuzeo je „vruću“ trenersku stolicu, posložio ekipu od koje je napravio pravi nogometni orkestar.  „Oriolik“ pod njegovim vodstvom nije poražen 8 kola u nizu. Danas je igran županijski derbi i posljednje kolo 3. HNL-istok u kojem je „Oriolik“ vodio protiv „Marsonije“  u gostima ali konačan rezultat bio je 1:1. Oriolik proljeće čeka  na izvrsnom 6. mjestu s 24 osvojena boda i najbolje je plasirana ekipa iz županije u 3. HNL. Bravo za Roberta i  ekipu „Oriolika“.

ŽELJKO RENKA nekada nogometaš „Batrine“, požeške „Slavonije“…  Još kao nogometaš pohađao je trenerske tečaje ali i završio čuvenu trenersku školu na Badiji. Vodio je Željko klubove u županijskim ligama ali već dvadesetak godina posvetio se radu s mladim kategorijama. Uspješno vodi „Školu nogometa Batrina“ koja je poznata i u međunarodnim okvirima. Uspješno surađuje sa prvoligaškim klubovima a najbolje sa NK „Osijek“. Za mlađe kategorije ovog poznatog prvoligaša, trenutno nastupa desetak mladih nogometaša koji su bili Željkovi učenici. Andrej Lukić, donedavno prvotimac „Osijeka“ a danas u grčkom „Apolonu“, prve nogometne korake napravio je kod trenera Željka Renke. Bravo Željko.

STJEPAN RENIĆ Batrinčanin po rođenju, igračku karijeru započeo je u Batrini ali je uspješno nastupao i za klubove viših rangova natjecanje. Dugo je u trenerskom poslu a između ostalih, uspješno je vodio ekipu „Sloge“ iz Nove Gradiške, „Psunja“ iz Okučana ali i neke druge. Ipak, kao Batrinčaninu, najdraža mu je ekipa NK „Batrina“ koju vodi dugi, dugi niz godina. Prije dvije godine sa ovom ekipom osvojio je prvo mjesto u 1. ŽNL BPŽ. Prošle godine doveo je „Batrinu“ u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa gdje je „batrina“ nesretno izgubila u posljednjim sekundama produžetaka ove dramatične utakmice a u slučaju pobjede ugostila bi zagrebački „Dinamo“. Stjepan je vrlo iskusan trener, koji jednako dobro vodi ekipu u borbi za vrh  a izvrstan je i ako ekipa „mora pobjeći“ iz donjeg dijela ljestvice. Bravo Stjepane za karijeru a i ove uspjehe NK „Batrina“

HRVOJE WDOVJAK „mladi lav“ također nekada igrač NK „Batrina“. Široj javnosti poznat je kao izvrstan operativac malonogometnog kluba „Moby Dick“ koja se prošle sezone natjecala u 2. HNL-istok. Hrvoje je ove godine uspješno debitirao kao trener i to u novom županijskom prvoligašu „Omladincu“ iz Vrbove. Preuzimajući „Omladinac“ dao si je za cilj „ne biti u zoni ispadanja“. Posložio je ekipu mladih igrača i uz neke visoke poraze, njegova ekipa u jesenskom dijelu prvenstva odsvirala je pravu „nogometnu simfoniju“,  uzevši bod „Sikirevcima“ koji ih je ohrabrio, da bi pobijedili starosjedioce 1. ŽNL „Slavonca“ iz Bukovlja, „Zadrugara“ iz Oprisavaca ali i novokapelačkog „Slavonca“ na svom terenu te i „Batrinu“ u gostima. „Omladinac“ proljeće čeka na solidnom i sigurnom 8. mjestu sa 17 osvojenih bodova, ispred novokapelačkog „Slavonca“ (16 bodova) i „Batrine“ (15 bodova). Bravo Hrvoje i sretno dalje u trenerskoj karijeri.

Možda vas zanima...