ODIGRAN PRVI POVIJESNI DERBY DVA KLUBA IZ NASELJA CIGLENIK – SLAVLJENIK NOVOOSNOVANI KLUB NK CIGLENIK

cigl

Kako smo pisali ljetos, naselje Ciglenik u Općini Oriovac ima od ove godine dva kluba. Stari NK OMLADINAC Ciglenik-Bečic i novoosnovani NK CIGLENIK. Oba se natječu u 3. ŽNL BPŽ-centar.
U subotu je odigrano posljednje kolo ove lige. Novoosnovani klub NK CIGLENIK bio je domaćin starosjediocu stadiona NK OMLADINAC Ciglenik-Bečic. U ovom prvom povijesnom derbyu slavio je novi klub CIGLENIK visokim rezultatom 4:0. Golove su postigli: Josip Sekulić 2 gola, Antun Kokotović i Filip Kokić.
NK Omladinac za kojega igraju i igrači susjednog sela Bečic, osnovan je prije gotovo 60 godina, daleke 1957. godine, te nosi puni naziv NK Omladinac Ciglenik-Bečic. U nedalekoj povijesti igrao je i nekoliko godina u 1. ŽNL BPŽ.
U srpnju 2016. došlo je do raskola u klubu, zbog neslaganja s politikom uprave te načinom vođenja kluba dio igrača i neke od klupskih legendi osnovali su nogometni klub “Ciglenik”.
Zanimljivo je da Ciglenik po popisu stanovništva iz 2011. g. ima 159 stanovnika (sada sigurno i puno manje) i vjerojatno je najmanje naselje u Hrvatskoj a možda i šire, koje ima čak 2 nogometna kluba.

Fotografija: fb profil NK CIGLENIK

Možda vas zanima...