IN MEMORIAM – IVAN LOVRIĆ-BILIĆ

IVO

Na današnji dan 7. travnja 2007. godine preminuo je Ivan Lovrić-Bilić, naš Ivo.

Cijeli svoj igrački staž u  juniorskoj i seniorskoj ekipi proveo je u jednom i jedinom klubu, u svom najdražem mjestu,  svojoj  Batrini, u svom Nogometnom klubu „Batrina“, nije nikada mjenjao klupske boje. Još kao igrač senior počeo  se baviti trenerskim radom sa mlađim  uzrastima. Odškolovao je i vezao uz sebe puno mladića koji su kasnije postali uspješni igrači našeg ili drugih klubova.

Vodio je  i to vrlo uspješno i seniorsku momčad i to u kriznim situacijama, kada su svi digli ruke, on nije odustajao.

Preko 25 godina bio je u upravi kluba na svim funkcijama: predsjednik, tajnik, trener… Veliki operativac kakvog ovaj klub u svojoj bogatoj povijesti nije imao. Za njega nisu postojale neriješive situacije, ponekad je djelovao preambiciozno, no sve što je zacrtao ostvareno je. HNS 2001. prepoznao je njegov rad i dodijelio mu priznanje Zaslužni nogometni djelatnik.

Memorijalni turniri, turniri veterana su njegovo autorsko djelo. Držao je maestralno dirigentsku palicu organizacije svih nogometnih manifestacija u klubu.

Dragovoljac je Domovinskog rata i sudionik svih oslobodilačkih vojno-redarstvenih akcija. Odlikovan je sa više vojnih odlikovanja, priznanja i medalja.

Kroz sport, a posebno nogomet, stekao je stotine prijatelja iz cijele Hrvatske, i sve nas je oslovljavao jednostavno i  toplo jednom riječju: PRIJATELJU.

Hvala ti prijatelju Ivo za sve što si učinio za svoj klub, za svoju Batrinu.

TVOJI PRIJATELJI

 

 

Možda vas zanima...