Misli globalno, djeluj lokalno: radionica o DEAR pristupu u Slavonskom Brodu

1 2 3

Kreativnu i zanimljivu radionicu o DEAR pristupu u Slavonskom Brodu 30. i 31. ožujka organizira Hrvatska zajednica županija, a sudionici će naučiti kako izraditi projekt temeljen na DEAR pristupu.

Jeste li ikad pomislili kako kao građanin možete utjecati na globalne procese interkulturalnosti, tolerancije, migracija ili očuvanja okoliša?

Odgovor na pitanje kako saznajte na radionici o DEAR pristupu. Temelj DEAR pristupa je podizanje svijesti građana o svijetu kao međuovisnoj cjelini te shvaćanje njihove uloge i odgovornosti unutar takvog globaliziranog društva.

Obrazovanje za razvoj i podizanje svijesti o utjecaju na globalne probleme djelovanjem na lokalnoj razini ukratko objašnjava smisao DEAR-a.

Radionicu o DEAR pristupu u Slavonskom Brodu namijenjenu predstavnicima organizacija civilnoga društva organizira Hrvatska zajednica županija u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji provodi s još 45 partnera i suradnika iz 35 zemalja svijeta.

Europski projekt LADDER u središte stavlja lokalne vlasti i organizacije civilnoga društva kao glavne pokretače obrazovanja o razvoju i podizanja svijesti, odnosno DEAR pristupa. Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti i organizacije civilnoga društva za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanju aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa.

Sudionici radionice naučit će izraditi i DEAR projekt koji će moći prijaviti za sufinanciranje u sklopu EU projekta LADDER koji provodi Hrvatska zajednica županija.

Za kreativnu i zanimljivu radionicu koja će se održati u srijedu i četvrtak, 30. i 31. ožujka 2016., od 9 do 15 sati u hotelu Savus u Slavonskom Brodu prijavite se putem e-maila vlatka.selimber@hrvzz.hr, broja mobitela 0992124284 ili poveznice http://bit.ly/DEAR_SB.

Možda vas zanima...