Poljoprivredno-poduzetničke ideje sutra u Novoj Gradiški

pp-ideje

Sutra i prekosutra (22. i 23. siječnja) u Novoj Gradiški održati će se 18. puta edukativno-izložbena i prodajna manifestacija Poljoprivredno-poduzetničke ideje.

Prvog dana  u Domu kulture Matija Antun Reljković zainteresirani poljoprivrednici moći će se upoznati sa Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Drgi dan u edukativnom smislu namjenjen je pčelarima profesionalcima ali i oni koji se pčelarstvom bave iz hobija. Od 10 sati svoja predavanja imati će renomirani  i ugledni stručnjaci iz područja pčelarstva dr. vet, med. Zlatko Tomljanović, prof. dr.sc. Zlatko Puškadija i prim. mr. sc. Josip Lončar. Predavati će zainteresiranim pčelarima teme: „Kontrola i suzbijanje američke i gnjiloće medonosne pčele“, „Suvremena tehnologija pčelarstva“ i „Pčelinji proizvodi u unapređenju i zaštiti ljudskog zdravlja“.

U prostoru Društvenog doma svoje proizvode izlagati će i prodavati OPGi sa šireg područja, biti će tu i autohtonih slavonskih rukotvorina, a predstaviti će se i tvrtke koje proizvode proizvode neophodne poljoprivredi.

Fotografija: soundset.hr.

 

Možda vas zanima...