DAN OPĆINE NOVA KAPELA-SVETA KLARA

DAN OPPLAKATplakat_svklara_15

Bogat program u kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe

Plakat impozantne veličine 100×70 cm (B1 – najveći komercijalni format) skromnog dizajna, poziva nas, na sadržajno svečan i bogat nizom višednevnim događanjima,  program obilježavanja Dana općine Nova Kapela i Svete Klare.

Sutra ujutro počine tradicionalni robni i stočni sajam na kojem će  sigurno biti malo stoke no posjetitelji će moći vidjeti i kupiti niz artikala tradicionalnog zanatstva, ručnih radova i ostale zanimljivosti ovo dijela Slavonije. U 10 sati u župnoj crkvi služiti će se sveta misa, a nakon mise (11.00 sati) kod spomenika  poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, svečano će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće uz prigodnu molitvu.

U 11.30 sati uzvanici, gosti i znatiželjnici obići će novouređeni prostor knjižnice koji je ujedno i prostor udruge umirovljenika (prostor u kojem je do preseljenja stolovala općinska uprava).

Točno u podne u velikoj dvorani Hrvatskog doma svečana je sjednica Općinskog vijeća a iza sjednice u 13.00 sati je domjenak. Iako plakat, samim tim što na njemu stoji svečana sjednica i domjenak, poziva sve mještanke i mještane na domjenak, on je ipak rezerviran samo za one sa pozivnicama (političari, ugledni gospodarstvenici, zaslužni mediji te drugi uglednici po izboru općinske uprave)

U nedjelju 16. kolovoza, općinska uprava i mjesne udruge organizirale su niz zanimljivih događanja za sve mještane i goste.

17.00 sati u  Staroj  Kapeli starta tradicionalna cestovna utrka na relaciji Stara Kapela-Dragovci-Batrina-Nova Kapela. Organizator ove utrke je udruga „Hrvatski sokol“ Nova Kapela-Batrina.

17.00-18.00 sati na prostoru iza rukometnog igrališta, pokazne vatrogasne vježbe izvesti će vatrogasna mladež od 6-12 godina članice i članovi DVD Nova Kapela-Batrina, Seoce, Bili Brig, Magić Mala i Srednji Lipovac.

17.00-20.00 sati na nogometnom igralištu Slavonca održati će se  Paintball turnir u organizaciji Paintball kluba Frikovi Nova Kapela-Batrina.

18.00-20.00 sati na prostoru stočne pijace održava se vrlo zanimljive utrke konjskih zaprega. Za organizaciju ove konjogojske utakmice najviše je zaslužan Ivan Krolo, strastveni konjogojac iz Batrine koji je godinama aktivni sudionik ovakovih i sličnih događanja.

U 20.00 sati na ljetnoj pozornici u središtu Nove Kapele počinje zabavna večer.

Za zagrijavanje, prije nastupa glavnih gostiju, nastupiti će poznata batrinska pjevačka skupina Golubice, školski tamburaški orkestar i KUD Radinje iz Siča. Nakon „domaćih snaga“ oko 21.00 sat na pozornicu će se popeti tamburaški sastav Begini, čujemo da su trenutno vrlo popularni.

Svi posjetitelji besplatno će moći konzumirati pivo, sokove i vino, ali ne „na gladno“, imati će na izbor fiš paprikaš kojeg će „zaljutiti“ kuhari iz ribolovnih udruga Vlakanac iz Siča i Štuka Nova Kapela. Ukoliko niste ljubitelj ribljih specijalitete, uživati možete kušajući izvrsne čobance koje će, svaki različito „zapapriti“ kuhari iz tri lokalne lovačke udruge Kuna Batrina, Radinje Siče i Babja gora Nova Kapela.

14.,15. i 16. kolovoza (petak, subota i nedjelja) udruga Sveta Klara pod velikim šatorom na rukometnom igralištu organizira zanimljiv program kojega možete vidjeti klikom na jednu od fotografija.

Sretan Vam Dan općine i Sveta Klara.

Možda vas zanima...