IN MEMORIAM – GORAN PERNAR (1976.- 2015.)

PERNAR

Petak 7. kolovoza u ranim večernjim satima u Novoj Kapeli u povodu Dana općine igra se već tradicionalni malonogometni turnir na kojem nastupaju ekipe Mjesnih odbora novokapelačke općine. Goran nastupa za svoju ekipu Srednjeg Lipovca, i kao uvijek pravi je vođa i najbolji igrač, a njegova ekipa pobjeđuje nakon izvođenja kaznenih udaraca. Umjesto proslave pobjede poslije ove utakmice počinje drama. Po izlasku sa terena Goran iznenada pada, interveniraju liječnici, ekipa hitne medicinske pomoći, no uzalud, Goran odlazi zauvjek.

Šok, nevjerica, tuga i muk u novokapelačkom kraju, šok i nevjerica među nogometašima i sportskim djelatnicima cijele Županije.

Goran  je zasigurno najtalentiraniji igrač svoje a i kasnijih generacija nogometaša novokapelačkog kraja. Bio je igrač NK Batrina u pionirskoj i juniorskoj selekciji odakle je otišao u zagrebački Dinamo. No život je drugačije htio i Goran se vratio u svoj Srednji Lipovac kojega je  volio svim svojim bićem, i tu u svom NK Krečaru, sa svojim prijateljima, ostao aktivan do kraja svoga prekratkog života. Na terenu je uvijek bio vođa, uvijek energičan, temperamentan, nikad se nije predavao, volio je nogomet svim svojim duhom i srcem. Jedino što ga je na terenu smetalo, bila je nepravda bilo koje vrste.

Rano je ostao bez oca, koji je također tragično preminuo, no Goran se nije bojao osobne odgovornosti, osniva obitelj i ponosni je otac dvojice sinova i dvije kćeri.

Goran je kroz nogomet stekao stotine prijatelja i poznanika sa kojim se rado družio i izvan nogometnih terena. Odlazak Gorana iz ovozemaljskog života ostaviti će veliku prazninu u sportskom životu  našeg kraja, izgubili smo prijatelja, poznanika, a obitelj brižnog oca i supruga, brata i sina.

Posljednji ispraćaj biti će danas u 17.00 sati na mjesnom groblju u Srednjem Lipovcu, uz crkvu Svetog Luke.

Neka mu je laka hrvatska zemlja.

Počivao u miru Božjem!

 

Možda vas zanima...