KREŠO JAKOVAC IZABRAN ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA HDSSB-a TE POSTAO NAJVIŠE POZICIONIRANI POLITIČAR IZ NOVOKAPELAČKE OPĆINE

U nedjelju 15. siječnja 2017. godine  u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku održan je 8. izvanredni izborni sabor HDSSB-a. Kako objavljuje službeni portal stranke, za predsjednika je ponovno izabran Dragan Vulin, za potpredsjednika stranke izabran je dosadašnji obnašatelj te dužnosti Karlo Šatvar, a izabrano je 13 članova Predsjedništva i ostala stranačka tijela. Članovi predsjedništva su: Zoran Vinković, Igor Češek, Marin Medved, Jasenko Ivanetić, Dubravko Kolundžić, Goran Hes, Igor Medić, Josipa Miličević, Damir Jakšić, Ivan Kovačić, Ivica Ribičić, Stjepan Kapoli, Krešo Jakovac, novoizabrani glavni tajnik je Davor Boras, a predsjednik Nadzornog odbora Zlatko Pandžić.

Podnoseći izvješće o radu stranke  Vulin je kazao kako je HDSSB prošao treško razdoblje, posebice u posljednja tri, četiri mjeseca, kada se, kazao je, dogodio neuspjeli stranački puč u kojem je nekolcina bivših članova naštetila stranci, što je ostavilo traga. Unatoč tome, siguran je kako program i ideja HDSSB-a žive i dalje te da stranka nastavlja s realizacijom svoga programa koji, ističe, jamči bolju budućnost za Slavoniju i Baranju.
Kako smo pisali početkom studenog, Krešo Jakovac, potpredsjednik Općinskog vijeća općine Nova Kapela, u ovim događanjima u HDSSB-u napredovao je u stranačkoj hierarhiji, što je potvrđeno i na ovom Saboru stranke na kojem je izabran za člana Predsjedništva, čime je postao trenutno najviše pozicionirani političar iz novokapelačke općine. Nagrađen je njegov čvrsti stav u politici, njegova vjernost izvornoj politici stranke, njegov požrtvovni rad u lokalnim udrugama u kojima djeluje na zadovoljstvo mještana, njegovo zalaganje isključivo za opće dobro i ne treba čuditi ako na svibanjskim lokalnim izborima bude kandidat svoje stranke za jednu od ključnih funkcija izvršne vlasti u Brodsko-posavskoj županiji.

Fotografija: službeni fb home page HDSSB-a.

Možda vas zanima...