NAPUSTIO NAS JE DOBRI DUH BATRINSKOG NOGOMETNOG KLUBA STIPE KROLO

  • stipe1
  • stipe2
  • stipe3
  • stipe4
  • stipe5
  • stipe

 

Danas je na posljednji počinak, na novokapelačkom groblju, ispraćen Stipe Krolo. Godinama je bio domar u mjesnom nogometnom klubu. Volio je svoj klub ali i posao za kojeg je bio zadužen. Njegovim odlaskom ostati će istinska praznina u klubu ali i u selu.
Danas na ispraćaju, u ime igrača, članova uprave, navijača i prijatelja, od Šjor Stipe oprostio se predsjednik kluba Miroslav Eržen slijedećim riječima:

Dragi naš  Šjor Stipe!

U ovom tužnom trenutku rastanka s tobom, nogometaši, uprava i navijači  NK Batrine, želimo ti još jedanput zahvaliti na tvom nesebičnom doprinosu klubu i društvenom životu našeg mjesta.

Kada si davno, sa obitelji doselio u Batrinu sa škrtog dalmatinskog krša, brzo si prihvatio Slavoniju i Batrinu, zavolio si je kao svoju i davao joj sve što si mogao i znao. Nikada nisi zaboravio svoj dalmatinski naglasak, izraze i pošalice. Nikada nisi zaboravio bijelu boju svoga splitskog Hajduka kojega si nosio u srcu ali jednakim žarom zavolio si i volio plavo-bijelu boju našega i tvoga kluba iz Batrine.

Tvoj temperament, na prvi pogled nije odavao tvoje unutrašnje emocije. Mi koji smo bili često s tobom i koji smo te dobro poznavali, znali smo vidjeti i suzu u tvom oku poslije sportskih poraza tvoga Hajduka ili tvoje Batrine.

Godinama si bio oružar našeg kluba. Tvoj savjestan i nesebičan rad bio je vidljiv prije svake utakmice. Svi su se divili na koji način si održavao travnjak igrališta, koji se mogao mjeriti sa bilo kojim prvoligaškim stadionom. Nikada ti nije bilo teško  dolaziti nekoliko puta u danu u sušnim razdobljima, zalijevati teren i tako mu dati dušu.
Bio si dobri duh naše svlačionice. Znao si popričati sa igračima, na svoj osobit način, kako sa onim najmlađima tako i sa veteranima. Znao si kada ih treba utješiti i ohrabriti.
Pamtiti ćete i klubovi iz naše okolice, iz naše lige. Kada te je, prije nekoliko godina, zadesila teška bolest i kada si izbivao sa stadiona, predstavnici klubova koji su dolazili nama u goste pitali su: „Kako Šjor Stipe?“

Cijeli tvoj život pratila te i čuvala tvoja vjera u Boga i krasilo te neizmjerno domoljublje prema našoj Domovini.

Hvala ti Šjor Stipe za sve što si učinio za naš klub, za naše selo.

Neka ti je laka ova hrvatska zemlja koju si, svim svojim bićem, toliko volio.

stipe

Možda vas zanima...