NOVINAR JELENKO TOPIĆ PRIMIO ZLATNO ODLIČJE HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA ZA PROMICANJE LOVSTVA U MEDIJIMA

jelenko-2 jelenko-1

Na prijedlog Izvršnog odbora Lovačkog saveza Brodsko posavske županije, Hrvatski lovački savez dodijelio je novinaru Jelenku Topiću iz Požege, Zlatno odličje HLS. Primio ga je juče u Novoj Kapeli na proslavi svetog Huberta-zaštitnika lovaca. Priznanje je to čovjeku koji je na korektan, odgovoran, profesionalni način i svakom čitatelju, razumljivim riječnikom, opisao u medijima, bilo koji događaj, problem ili akciju iz oblasti lovstva.

Jelenko Topić odrastao je za medije i uz medije. Do svoje dvadesete godine živio je u Lužanima. Pohađao je Srednju tehničku školu slabe struje u Novoj Gradiški. Kao srednjoškolac, svojim znanjem, umom i rukama, složio je radijski predajnik i početkom sedamdesetih godina mogli smo čuti Jelenka u eteru „Radio Lužana“.  „Skidao“ je glazbu s radio Luxemburga i reemitirao je nama klincima. Bilo je to tada tehnološki naprednije, usporedivši to sa današnjicom, od bilo kojeg smartphonea najnovije generacije. Od tada mediji su njegov život. Radio je u novinarstvu profesionalno preko 35 godina. Godinama je bio voditelj dopisništva nacionalnih novina „Večernjeg Lista“ iz Požege. Bio je „dobri duh“ nekadašnjih, nadaleko poznatih, požeških kulenijada iz vremena kada je „Večernjak“ bio pokrovitelj i kada je ta kulenijada imala  preko sto natjecatelja. Bila je čast biti sudionikom tog događaja, na kojima je u tim vremenima, desetak puta sudjelovao i pisac ovih redaka. Nemjerljiv doprinos Topića je i promocija nadaleko poznatog požeškog festivala tamburaške glazbe, kao i niza drugih događanja u „glavnom gradu“ Zlatne doline. Odlaskom u mirovinu prije četiri godine „dobri duh“ Jelenkov ne miruje. Započinje suradnju s „Lovačkim vjesnikom“ službenim glasilom HLS, te sa listom „Dobra kob“ i portalom „Pozega eu“. Specijalizirao se za problematiku lovstva s Požeško slavonske i Brodsko posavske županije.
Priznanje je došlo u prave ruke. Čestitke Jelenku, ali čestitke i Županijskom lovačkom savezu BPŽ koji je prepoznao ulogu medijske prezentacije lovstva.

Možda vas zanima...