PREDSTAVLJAMO UDRUGU „VESELO DVORIŠTE“ SLAVONSKI BROD

VD1 VD2 VD3

„Veselo dvorište“ neprofitna je nevladina udruga, osnovana s ciljem promoviranja zaštite i prava životinja. Udruga je službeno registrirana u prosincu 2015. god, ali kao pojedinci djeluju već dvije godine i brinu o bolesnim i napuštenim životinjama spašenim s ulica Slav. Broda i okolice. Trenutno na privremenom smještaju i skrbi imaju preko 30 pasa i mačaka.. O životinjama se skrbe uz pomoć dobrih ljudi i donatora koji im pomažu hranom, materijalno, svojim radom i na mnoge druge načine. Zajedničkim snagama brinu se za životinje, oglašavju ih i udomljavaju.
Životinjama pružaju privremeni dom, cijepe ih, steriliziraju, liječe… Osiguravaju im kvalitetnu i stručnu skrb i aktivno rade s njima u cilju educiranja i socijalizacije. Na korištenje su dobili jedno dvorište u blizini Slav. Broda u kojemu se trenutno nalazi većina njihovih štićenika spašenih s ulice. Ponosni su na  dosadašnji uspjeh jer je sve što su postigli ostvareno volonterskim radom  samih i nekolicine volontera od kojih su neki od samog početka posvetili brizi za životinje i više nego puno radno vrijeme.
Financiraju se isključivo donacijama. Sve donacije idu isključivo za hranu, liječenja, zaštite od parazita, te materijal za dvorište koje krpaju kako znaju i umiju. Zbog nedostatka financijskih sredstava, smještaj je oskudno opremljen te je sve u njemu dotrajalo i svakodnevno se trude stvoriti primjerenije uvjete za njihove štićenike i što kvalitetnije i potpunije ih pripremiti za udomljenje. Rad bi uvelike bio olakšan kada bi imali stalne mjesečne donacije u vidu hrane, sada jedva spajaju kraj s krajem. Želje i potrebe su im puno veće od  sredstava pa se zato ovim ovim putem i obraćaju javnosti.

Rad je javan, a njihove pse i mace možete vidjeti na fb profilu: https://www.facebook.com/Veselo-Dvori%C5%A1te-828402243955215/?fref=ts
Kako bi osigurali barem dio novčanih sredstava, vikendima organiziraju „Sretni Buvljak“ u Sl. Brodu ( ul. Petra Krešimira 34 ) gdje mijenjaju poklonjene stvari za novčane priloge. Skupljenim donacijama pokrivaju se troškovi kastracije, hrane, ampula, veterinarske obrade životinja itd.. Ujedno Sretni buvljak je mjesto za druženje sa sugrađanima koji se na licu mjesta mogu upoznati s radom udruge.
Ovim putem pozvivaju  sve koji žele na neki način pomoći radu udruge  bilo to stvarima koje mogu ponuditi na buvljaku kao što su knjige, igračke, rokovnici, sitnice za dom , ukrasi itd , bilo to novčanom donacijom ili udomljenjem životinje neka im  se slobodno jave!
Račun na koji se može poslati pomoć za šapice :
Veselo dvorište, iban HR1324840081107562217 , Slavonski Brod , Raiffeisen bank Swift: RZBHHR2X
VESELO DVORIŠTE
Udruga za zaštitu životinja, Slavonski Brod
e-mail: veselodvoristesb@gmail.com
Tel: 095- 5303-767, 098-188-0015

Možda vas zanima...