IN MEMORIAM – MATO BOGDANOVIĆ

  • mato
  • MATO2
  • MATO4
  • MATO5
  • MATO7

 

Jučer 20. srpnja na blagdan sv. Ilije, ovozemaljski život, svoju obitelj i prijatelje napustio je Mato Bogdanović, preminuo je u 67. godini života.

Mato je istinska legenda batrinskog nogometa, kojega je počeo igrati za svoj klub polovicom 60. ih godina prošlog stoljeća. Mato nikada nije mijenjao klupsku boju. Bio je oštar rival svojim sportskim suparnicima na nogometnom terenu, no odmah poslije utakmice, bez obzira na rezultat, bio im je istinski prijatelj.

U svom zaista  dugom igračkom stažu,  bio je godinama  kapetan momčadi. Čast igre sa Matom imalo je puno generacija koje su dolazile i odlazile a on je igrao i dalje. Još dok je aktivno igrao, uključio se u upravu kluba i nesebično radio na njegovoj organizaciji. Bio je na gotovo svim funkcijama u klubu, a u tijeku izgradnje stadiona bio je predsjednik odbora za izgradnju. Od aktivnog igranja oprostio se  tek  kad je završen novi stadion 19. kolovoza 1984. godine.

Mato je zbog svog vedrog duha, bio omiljen u svakom društvu, i svi su se rado družili sa njim. Bio je pravi Batrinčanin koji je istinski volio svoj zavičaj. U mlađim godinama bio je aktivan član KUDa Šokadija.

Matin pogreb biti će danas u 17.30 sati na mjesnom groblju u Novoj Kapeli.

Neka mu je laka ova slavonska zemlja koju je neizmjerno volio.

 

NK BATRINA i prijatelji

Možda vas zanima...