POKRENUTA WEB APLIKACIJA KOJA GRAĐANIMA POKAZUJE NA ŠTO SE TOČNO TROŠI NJIHOV NOVAC – U OSIJEKU

 

os

Kako javlja Hina, osječka gradska uprava pokrenula je web platformu „čist račun-osječki proračun“ na kojoj će građanima dati potpune, točne, pravodobne i razumljive informacije o prihodima i rashodima gradskog proračuna, izvjestio je danas na medijskoj konferenciji osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

Vrkić je pojasnio da je internet stranica www.cistracun.net osmišljena kako bi poticala javnu raspravu o važnim pitanjima financiranih proračunskim novcem.

Dodao je kako putem te stranice građani mogu izraziti podršku ili negodovanje raspodjelom proračunskog novca te da će gradska uprava maksimalno uvažavati mišljenja i sugestije koje im stignu.

Nažalost ovo je rijedak primjer transparentnosti proračuna lokalnih zajednica, što je vidljivo iz rezultata koje je Institut za javne financije objavio 17. lipnja ove godine za svih 576  lokalnih proračuna u Hrvatskoj ‘Transparentnost proračuna lokalnih jedinica’, po kojima se može zaključiti i slikovito vidjeti na interaktivnoj karti, da u većini lokalnih zajednica proračun je potpuno netransparentan.

Možda vas zanima...