Uskoro 9. Švarglijada u Starom Petrovom Selu

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

 

Najava 9. Švarglijade u Starom Petrovom Selu
Kako smo doznali od Adama Tomičića predsjednika udruge kulinara „Kulin-Bećarac“iz Starog Petrovog Sela , i ove godine  ova udruga i Turistička zajednica općine Staro Petrovo Selo organiziraju tradicionalnu turističku manifestaciju „ 9. Švarglijada u Hrvata“. Švarglijada se održava  23. siječnja 2016. godine (subota), sa početkom u 20 sati u Hrvatskom pučkom domu u Starom Petrovom Selu.

Pokrovitelj Švarglijade je Općina Staro Petrovo Selo. Brojni sponzori su se također uključili u organizaciju ove manifestacije koja za cilj ima  održavanje proizvodnje autohtonog slavonskog proizvoda i prezentaciju Slavonije u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Medijski pokrovitelji su Hrvatski radio Bljesak Okučani, Radio Nova Gradiška i portal Slavonska posavina.
Natjecatelji se mogu prijaviti predsjedniku udruge „Kulin-Bećarac“ Adamu Tomičiću na mobitel 098 263 148 ili tajniku udruge Slavku Mikuliću na mobitel 091 252 68 37.
Ulaznice po cijeni od 60 kuna, za koju će te dobiti bogatu večeru, možete kupiti kod navedenih čelnika udruge ili u caffe baru  ANTONIO  u Starom Petrovom Selu.
Goste će zabavljati tamburaški sastav Satir iz Dvora.
Prošlogodišnji šampion po izboru publike bio je Matija Marjanović iz Davora, posjetite ovu vrijednu gastro-turistički manifestaciju, kušajte švargle vrhunskih majstora i glasujte za novog šampiona.

Arhivske fotografije prikazuju atmosferu sa prošlogodišnje Švarglijade.

 

Možda vas zanima...